Binance kokemuksia, arvostelu ja käyttöopas

Päivitetty

Onko Binance hyvä ja turvallinen kryptovaluuttapörssi? Miten Binance toimii ja soveltuuko se aloittelevalle kryptosijoittajalle? Löydät Binance kokemuksia, käyttöoppaan, arvostelun sekä muita tietoja tästä artikkelista.


Binance_kokemuksia

Binancen perustiedot

Binance on maailman tunnetuin ja treidausvolyymiltään suurin kryptovaluuttapörssi. Sillä on suurin kryptovaluuttatarjonta sekä laaja valikoima lisäpalveluita, esim. steikkaus, säästäminen, futuurit ja NFT:t. Binance soveltuu mainiosti sekä sijoittamiseen, että treidaukseen, ja se soveltuu hyvin aloittelijoille. 

Binancen perusti vuonna 2017 kiinalais-kanadalainen yrittäjä Changpeng Zhao (CZ). Binance toimi alunperin Kiinassa, mutta yhtiö siirsi pääkonttorinsa ja palvelimensa Japaniin ennen kuin Kiinan hallitus kielsi kryptovaluuttojen kaupankäynnin syyskuussa 2017. Vuonna 2018 yhtiö avasi konttorin myös Maltalle. Vaikka Binancella on konttoreita useassa eri maassa, yhtiö rekisteröitiin Caymansaarille jo vuonna 2017. 

Binance on kasvanut maailman suurimmaksi kryptopörssiksi vain viidessä vuodessa. Syitä näin huimalle kehitykselle ovat mm. matalat kulut, palveluiden monipuolisuus, aloittelijaystävällisyys, luotettavuus, turvallisuus sekä hyvin toimiva ympärivuorokautinen asiakaspalvelu. Binance tarjoaa kryptosijoittajille ja -treidaajille juuri sitä, mitä he tarvitsevat. Tärkeä asia menestyksen kannalta oli myös se, että alustaa kehitettiin useamman vuoden ajan ennen sen lanseerausta. Alusta osoittautui äärimmäisen kestäväksi vuoden 2017 kryptohuumassa. Sillä aikaa kun monet muut alustat menivät säännöllisesti jumiin, Binance toimi ongelmitta ympäri vuorokauden. 

Alusta tarjoaa kirjoitushetkellä yli 350 kryptovaluuttaa, yli 150 treidausparia ja sitä käyttää yli 120 miljoonaa rekisteröityä käyttäjää. Pörssi tarjoaa aloittelijoille erilaisia koulutustyökaluja, joista yksi on Binance Academy, josta löytyy artikkeleita myös suomen kielellä.

Binance Suomi

Moni suomalainen kryptosijoittaja haluaa tietää löytyykö Binancesta suomenkielistä versiota. Vastaus on ei. Binancea ei voi käyttää suomen kielellä. Suomen kieli oli tarjolla jonkin aikaa Binancella, mutta se poistettiiin myöhemmin. Binance tarjoaa kuitenkin Binance Academy -koulutusportaalin osittain suomen kielellä.

Huom. ruotsinkielisille Binance tarjoaa palveluitaan ruotsin kielellä. 

Jos et osaa englantia etkä ruotsia käytännössä ollenkaan ja haluat sijoittaa kryptovaluuttoihin, suosittelen tutustumaan suomalaisiin kaupankäyntialustoihin Northkryptoon ja Coimotioniin. Molemmat tarjoavat palveluitaan suomen kielellä. Tästä pääset artikkeliin Northcrypto vs Coinmotion, josta löydät yhtiöiden tärkeimmät tiedot ja vertailun. 

Binance asiakaspalvelu

Binancen asiakaspalvelu toimii joko yhteydenottolomakkeen tai live chatin kautta. Asiakaspalvelu toimii monella eri kielellä, muttei kuitenkaan suomen kielellä. Saat apua englannin tai esim. ruotsin kielellä. 

Kokemuksemme mukaan Binancen asiakaspalvelu toimii hyvin. Apua saa aina suhteellisen nopeasti ja asiakaspalvelijat pitää huolen siitä, että saat varmasti kaikki vastaukset kysymyksiisi sekä apua ongelmatilanteessa. Jos asia on kiireinen, kannattaa käyttää live chattia.

Binancen verkkosivulta löytyy myös todella kattava tukikeskus eli Support Center, josta löytyy ohjeistuksia, tutoriaaleja sekä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

Verkkosivu vs. Mobiilisovellus

Binance kaupankäyntialusta toimii sekä yhtiön verkkosivulla että mobiilisovelluksella (iOS ja Android). Voit siis valita sinulle parhaiten sopivan tavan sijoittaa tai käydä kauppaa kryptovaluutoilla.

Verkkosivualusta on selkeä ja helppokäyttöinen, kun siihen ensin tutustuu. Etusivun menusta löytyy kaikki tarvittavat asiat eli toiminnallisuuksia ei tarvitse etsiä oudoista ja piilossa olevista paikoista.

Binancen mobiilisovellus on myös yksinkertainen ja sopii mainiosti aloittelijalle. Monen mielestä Binancen mobiilisovellusta on jopa helpompaa käyttää kuin verkkosivualustaa. Sovelluksen voi laittaa Lite -näkymään, jolloin se on hyvin yksinkertainen, tai Pro-näkymään, joka sopii kokeneelle sijoittajalle sekä treidaajalle.

Mobiilisovelluksessa kryptovaluuttojen ostaminen, myynti, lähettäminen ja kotiutus tapahtuu samasta paikasta. Näytön alaosassa on painike, jossa on kaksi vastakkaissuuntaista nuolta. Sitä painamalla pääset hoitamaan kaikki tarvittavat transaktiot.


Binance tilin luominen

Binance tilin luominen on helppoa. Tarvitset vain sähköpostiosoitteen, Google -tilin tai Apple -tilin. Voit luoda tilin joko Binancen verkkosivulla tai mobiilisovelluksella. QR-koodin oikeaan mobiilisovellukseen löydät Binancen verkkosivun oikeasta yläkulmasta. Esittelemme alla Binance tilin avaamista verkkosivun kautta käyttäen sähköpostiosoitetta. 

Klikkaa alla olevaa linkkiä, niin pääset suoraan Binancen rekisteröitymissivulle. Rekisteröitymissivulle pääsee myös Binancen kotisivun kautta klikkaamalla keltaista Register-painiketta sivun oikeasta yläkulmasta. 

Kun olet päässyt rekisteröitymissivulle (kuva alla), klikkaa keltaista Sing up with phone or email -painiketta. 

Rekisteröidy_Binanceen

Seuraavaksi avautuu lomake, johon pitää syöttää sähköpostiosoite sekä itse keksimä salasana, jota tulet käyttämään sisäänkirjautumiseen. Salasanan on oltava vähintään 8 merkkiä ja sen tulee sisältää vähintään yhden numeron sekä vähintään yhden erikoismerkin. 

Binance rekisteröityminen

Sen jälkeen klikkaa Create Personal Account -painiketta. Binance pyytää sen jälkeen vahvistuskoodin, jonka saat sähköpostiisi. Syötä koodi pyydettyyn kenttään ja klikka Submit. Binance tili on nyt luotu! 

Voit nyt tutustua Binancen toiminnallisuuksiin ja ominaisuuksiin. Kryptovaluuttojen ostaminen tai SEPA-siirtojen tekeminen onnistuu kuitenkin vasta sen jälkeen kun olet suorittanut KYC:n eli varmentanut henkilöllisyytesi. 

KYC eli henkilöllisyyden varmentaminen

Turvallisuus- yms. syistä pankit varmentavat henkilöllisyytesi virallisten asiakirjojen ja suomalaisten rekisteritietojen avulla. Samoista syistä myös Binancen pitää varmentaa henkilöllisyytesi. KYC tehdään kaikissa kryptovaluuttapörsseissä, joissa käytetään pankkisiirtoja.

Ennen kuin aloitat henkilöllisyyden varmentamisen, varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat tiedot, dokumentit ja laitteet valmiina. Tarvitset kuvat henkilöllisyystodistuksesta (passi, ajokortti tai henkilökortti), web-kameran sekä tietynlaisen dokumentin, josta näkyy osoitteesi. 

Henkilöllisyystodistuksen kuvien pitää olla tarkat ja hyvänlaatuiset. KYC ei onnistu, jos kuvat ovat sumeita. Jos kyseessä on ajo- tai henkilökortti, ota kuvat sekä kortin etu- että takapuolelta. 

Web-kameralla Binance tunnistaa kasvosi. Jos sinulla ei ole kameraa, tämän osuuden voi suorittaa myös Binancen mobiilisovellusta käyttäen.  

Binance pyytää myös todisteen (kuva tai PDF) osoitteesta. Se voi olla joko sähkö- tai vesilasku, vastikelasku, kiinteän nettiverkon lasku tai muu sellainen lasku, jonka osoitetta ei voi väärentää. Laskua ei saa rajata liikaa, pelkkää laskun yläosaa ei kannata lähettää. Osoitteen voi todistaa myös verotuspäätös -dokumentilla tai tiliotteella, jos osoite näkyy siinä. Dokumentin ei saa olla yli 3 kk vanha. Linkistä voit lukea tarkemmat ohjeet osoitteen vahvistamisesta.

KYC prosessi Binancessa

Jos Binance ei itse pyydä etenemään KYC:iin, käynnistä KYC klikkaamalla käyttäjäikoinia verkkosivun oikeasta yläkulmasta ja pudotusvalikosta valitse Identification. Valitse seuraavaksi maa (Suomi), ennen kuin etenet. 

 • Ensimmäisenä pääset syöttämään perustietoja kuten koko nimen, syntymäajan sekä osoitteen.
 • Seuraavaksi tulee ladata kuvat henkilöllisyystodistuksesta.
 • Sen jälkeen pitää suorittaa kasvojen tunnistamisen kameran avulla. Binance ohjaa tätä osuutta eli näyttää ja kertoo miten päätä pitää käännellä, jotta tunnistaminen menee maaliin. Tämän osuuden voi tehdä Binancen mobiilisovelluksella, jos koneessa ei ole kameraa.
 • Viimeisenä pitää ladata pdf-tiedosto, joka todistaa ilmoitetut osoitteen oikeaksi. Dokumentti kannattaa lähettää kokonaisena, eli älä pätkäise sitä. Näin osoitteen varmentaminen menee paremmin läpi. 

Annettujen tietojen käsittely voi kestää Binancella muutamasta minuutista jopa useampaan päivään. Jos kuvat ovat tarkat ja osoitteen varmentamiseen tarvittava dokumentti on oikeanlainen, KYC voi mennä läpi todella nopeasti. Jos toimitetuissa tiedostoissa on jotain epäselvää, käsittely siirtyy ihmiselle ja voi venyä riippuen senhetkisestä ruuhkatilanteesta. Tunnistautumiseen kannattaa siis varata aikaa ja tehdä se huolellisesti.

Kun KYC on suoritettu, pääset ostamaan kryptovaluuttoja!

Turvallisuusasetukset

Ennen kuin ryhdyt sijoittamaan kryptovaluuttaan, suosittelemme aktivoimaan kaksivaiheisen tunnistautumisen (2FA) Binancessa. Pääset tekemään sen klikkaamalla oikeassa yläkulmassa sijaitsevaa käyttäjäikonia ja valitsemalla avautuvasta valikosta Security.

Kaksivaiheisen tunnistautumisen voi tehdä useammalla eri tavalla. Voit valita biometrisen vahvistuksen, puhelinvahvistuksen, sähköpostivahvistuksen tai sovellusvahvistuksen (Binance tai Google Authenticator). Voit aktivoida joko yhden tai useamman vahvistustavan. Klikkaa Enable halutun vahvistustavan kohdalla ja Binance neuvoo aktivointiprosessin. Tämä voi kuulostaa hankalalta, mutta on suhteellisen helppoa jopa aloittelijalle. 

Binance_turvallisuus

Aktivoimalla kaksivaiheisen tunnistautumisen, pidät huolen siitä, että tilillesi on lähes mahdotonta murtautua, koska kirjautumiseen tarvitaan salasanan lisäksi vahvistuksen, jonka hallinta on sinulla. Vahvistus on käytännössä joko tekstiviestillä tai sähköpostilla lähetetty koodi, Google Authenticatorin antama koodi tai kasvojentunnistus.

Kaksisuuntaisen tunnistautumisen lisäksi suosittelemme ottamaan käyttöön Anti-Phishing -koodin. Tämä onnistuu samasta paikasta, kuin muutkin turvallisuusasetukset, mutta alempana, otsikon Advance Security alla. Anti-phishing -koodi on sinun valitsema lyhyt numerosarja, jonka Binance liittää tunnisteeksi kaikkiin sinulle lähetettäviin sähköposteihin. Numerosarjan näkyminen sähköpostissa tarkoittaa sitä, että sähköposti on todellakin tullut Binancelta. Tämän ominaisuuden aktivoiminen on helppoa. Klikkaa Enable, valitse helposti muistettava ja tunnistettava numerosarja ja vahvista se. Numerosarjan ei kannata olla niin hankala, ettet muista sitä, mutta se ei saa olla liian helppo kuten esim. 1234.

Kryprovaluutan osto Binancessa

Kryptovaluutan ostaminen Binancessa onnistuu kahdella eri tavalla. Voit joko siirtää euroja Binance -tilillesi SEPA-tilisiirrolla ja ostaa kryptovaluuttoja tilillä olevilla euroilla. Tai voit ostaa kryptovaluuttoja välittömästi luottokortilla. Huom. Pienin mahdollinen ostosumma Binancella on 15 euroa. Esittelemme alla kryptovaluutan ostoa Binancessa käyttäen palvelun verkkosivua (ei mobiilisovellusta).

SEPA-tilisiirto ja kryptovaluutan ostaminen

Kun olet varmentanut henkilöllisyytesi, voit siirtää euroja Binance -tilillesi. Helpoin tapa tehdä tämä on mennä  vasemmassa yläkulmassa olevaan Buy Crypto -kohtaan ja valitsemalla valikosta Bank Deposit

SEPA_siirto_Binance

Ensimmäisenä sinun pitää valita oikea valuutta Currency -kohtaan (kuva alla). Valitse euro, jos se ei jostain syystä ole vielä valmiina ko. kentässä. Varmista, että SEPA-maksu on valittuna. Klikkaa Continue.

Binance valuutta

Seuraavaksi syötä haluttu summa Amount -kohtaan (kuva alla). Ota huomioon se, että Binance ottaa yhden euron SEPA-tilisiirrosta ja vähentää sen syötetystä summasta. Kuten alla näkyy, sadasta eurosta yksi euro menee siirtokuluihin ja tilille siirretään 99 euroa. Klikkaa Continue.

Binance_sepa

Seuraavaksi Binance näyttää maksutiedot, joilla voit tehdä tilisiirron omassa nettipankissa. IBAN -tieto on se tilinumero, jolle maksu pitää suorittaa. Huom. Referance -kohdassa näkyvä tieto (todennäköisesti sinun nimesi) pitää syöttää pankin maksun selitekenttään. Rahat siirtyvät Binance -tilillesi 0-2 arkipäivässä riippuen pankista.

Binannce_sepa_siirto

Kun rahat ovat tililläsi, pääset ostamaan haluttuja kryptovaluuttoja yksinkertaisimmin kohdasta Buy Crypto ja Cash Balance.

Miten_ostaa_Binance

Syötä summa, jolla haluat ostaa kryptoja ja valitse ostettava kryptovaluutta. Klikkaa sen jälkeen Continue. Vahvista ostotapahtuma. 

Osta_kryptovaluuttaa_binance

Ostaminen luottokortilla

Jos eurojen pitäminen Binance -tilillä ei tunnu houkuttelevalta ajatukselta, voit ostaa kryptovaluuttoja suoraan luottokortilla aina kun siltä tuntuu. Tämä tapa on kuitenkin kalliimpi, Binance perii luottokorttimaksusta 2 % siirtokuluja. Sadan euron ostosta menee siis 2 euron kulu, tuhannen euron ostosta 20 euron kulu. 

Pääset ostamaan kryptovaluuttoja luottokortilla kohdasta Buy Crypto – Credit Debit Card.

miten_ostaa_binance

Syötä haluttu euromäärä ja valitse ostettava kryptovaluutta. Ikkuna näyttää montako kryptovaluuttayksikköä olet saamassa valitulla summalla.

Klikkaa Continue.

Binance_ostaminen

Seuraavaksi alkaa maksun vahvistaminen kuten muissakin verkkopankkiostostoksissa. Ensimmäisellä kerralla Binance pyytää syöttämään luottokortin tiedot, jatkossa tiedot ovat valmiina. Binance pyytää vahvistamaan maksun, jonka jälkeen osto on valmis. Joskus luottokorttioston vahvistaminen kestää sen verran pitkään, että osto keskeytyy ja sen joutuu aloittamaan uudelleen. Jos et halua kokea tällaisia katkoja, käytä kryptojen ostoon edellistä tapaa eli eurojen siirtoa Binancen tilille SEPA-siirrolla ja kryptojen ostamista Binance -tilillä olevilla euroilla.

Kryptovaluuttojen lähettäminen lompakkoon

Nyt kun olet ostanut kryptovaluuttaa Binancessa, sinulla on vaihtoehtona joko säilyttää kryptot Binancen tilillä tai lähettää ne omaan kryptolompakkoon. Kryptovaluuttojen säilyttäminen Binancen tilillä voi tuntua kätevältä ja helpolta, mutta silloin et täysin hallitse omia varoja. Olet varmaankin kuullut sanonnan Not your key, not your crypto. Tämä tarkoittaa sitä, että jos et siirrä kryptoja itse hallittavaan lompakkoon, sinulla ei ole suoraa pääsyä kryptovaluuttoihin ja voit menettää ne. Tuorein esimerkki tästä on kryptovaluuttapörssi FTX:n konkurssi syksyllä 2022. Asiakkaat, jotka säilyttivät kryptovaluuttoja kyseisen pörssin tilillä, menettivät sijoituksensa.

Vaikka Binance on vakaa ja luotettavana pidetty kryptovaluuttapörssi, kryptojen pitkäaikainen säilyttäminen Binancen tilillä ei ole riskitöntä. Ja tämä koskee oikeastaan kaikkia kryptovaluuttapörssejä. Varsinkin karhumarkkinoiden aikana kannattaa huolehtia omien sijoitusten kunnollisesta säilytyksestä. Kryptovaluuttapörsissä kannattaa säilyttää vain sen verran kryptoja, joita tarvitset päivittäiseen treidaamiseen. Eli jos et harrasta treidaamista, kryptovaluutat kannattaa siirtää omaan non-custodial -kryptovaluuttalompakkoon. 

Jos et ole vielä tutustunut kryptovaluuttalompakoiden toimintaan, suosittelen tutustumaan tähän artikkeliin. On hyvä ymmärtää mitä kryptovaluuttojen ns. säilyttäminen kryptovaluuttalompakossa käytännössä tarkoittaa. 

Mutta itse asiaan. Miten kryptot lähetetään Binancesta kryptolompakkoon? Esittelemme alla kryptovaluutan lähettämistä omaan kryptovaluuttalompakkoon käyttäen Binancen verkkosivua.

Jos haluat siirtää kryptosi omaan non-custodial kryptovaluuttalompakoon, se onnistuu kohdasta Wallet – Fiat and Spot.

Kryptot_lompakkoon

Siirrettävän kryptovaluutan kohdalla valitse Withdraw. Sen jälkeen aukeaa ikkuna, jossa syötetään kryptolompakon osoite. Ole tarkkana tässä! Osoitteen saat ainoastaan oman kryptovaluuttalompakon siirrettävän valuutan Deposit -toiminnon kautta. Eli lompakko ilmoittaa sinulle osoitteen, jota pitää käyttää kyseisen valuutan vastaanottamiseen. Lue oman kryptolompakon (mielellään virallinen) tutoriaali kryptovaluuttojen vastaanottamiseen.

Kun olet saanut kopioitua osoitteen, syötä se Binanceen. Valitse myös verkko ja siirrettävän kryptovaluutan määrä. Vahvista siirto. Kryptovaluutan pitää näkyä pian kryptolompakossasi. 

Kryptovaluutan myynti Binancessa

Kryptovaluutan myynti Binancen verkkosivualustalla on helppoa ja sen voi tehdä monella eri tavalla. Aloittelijan kannattaa kuitenkin mennä oikeassa yläkulmassa olevan Wallet -valikon kautta omaan Fiat and Spot -näkymään. Klikkaa myytävän kryptovaluutan kohdalla Sell. Joskus Sell -vaihtoehto ei ole näkyvissä. Jos niin käy, mene vasemmalla puolella avautuneeseen valikkoon ja klikkaa Overview ja sen jälkeen samassa valikossa takaisin Fiat and Spot -kohtaan. Sell -vaihtoehto pitäisi olla nyt tarjolla.

Kun klikkaat Sell, Binance avaa myynti-ikkunan. Tässä syötät myytävän kryptovaluutan kappalemäärä. Sen jälkeen klikkaa Continue

Myynti_Binance

Binance tarjoaa nyt eri vaihtoehtoja miten haluat vastaanottaa eurot. Binance tarjoaa samoja vaihtoehtoja, joilla olet ostanut kryptovaluuttoja. Jos olet tehnyt SEPA-tilisiirtoja omalle tilille, sinulle tarjoutuu SEPA -tilisiirto omalle pankkitilille. Jos olet ostanut kryptoja luottokortilla, tarjoutuu eurojen siirtäminen luottokortille. Yhtenä vaihtoehtona on Cash Balance, eli rahat siirtyvät sinun Binance -tilillesi, esimerkiksi myöhempiä ostoja varten.

Valitse haluttu tapa ja vahvista siirto.

Binance kotiutus pankkitilille

Kotiutus pankkitilille tarkoittaa eurojen siirtoa omalle pankkitilille ja se onnistuu Binancella SEPA-tilisiirrolla. Ennen kuin voit tehdä kotiutuksen SEPA-tilisiirrolla, Binancen pitää ensin varmentaa tilinumerosi. Varmentaminen tapahtuu käytännössä siten, että ensin sinun on tehtävä SEPA-tilisiirto (eli talletus) omalta pankkitililä Binancen tilille. Katso ohjeet kohdassa SEPA-tilisiirto ja kryptovaluutan ostaminen. Kun olet tehnyt yhden kerran eurojen talletuksen Binancen tilille, voit kotiuttaa eurot pankkitilillesi samaa kanavaa käyttäen. 

Jos haluat kotiuttaa varojasi mutta kaikki sijoituksesi ovat edelleen kryptoissa, tulee sinun ensin myydä kryptovaluuttasi euroiksi. Katso ohje siihen edellisen otsikon alla.

Itse kotiutus tapahtuu kohtasta Wallet – Fiat and Spot ja eurojen kohdalla valitaan Withdraw. Sen jälkeen syötetään siirrettävä summa ja valitaan pankkikorttimaksu (SEPA-maksu). Vahvista siirto. Riippuen pankista, SEPA-tilisiirtoon voi mennä 0-2 arkipäivää. 

Kotiutus_pankkitilille_Binance

Binance arvostelu

Binance on maailmanlaajuinen ja hyvin tunnettu kryptovaluuttapörssi, jonka toiminta on ollut luotettavaa ja läpinäkyvää alusta asti. Kryptokoululla on ainoastaan positiivisia kokemuksia Binancesta sijoitusalustana. Kryptokoulu ei ole käyttänyt Binancea treidaukseen, joten kokemuksia Binancesta treidausalustana ei ole. Binance on kuitenkin hyvin suosittu treidausalusta mm. matalien siirtokulujen takia. 

Binance on hyvin aloittelijaystävällinen kryptovaluuttapörssi, joka tarjoaa sekä verkkosivualustan että mobiilisovellusalustan. Mobiilisovelluksessa on käytettävissä sekä yksinkertaisempi Lite -näkymä aloittelijoille että ominaisuuksiltaan laajempi Pro-näkymä kokeneille sijoittajille ja treidaajille. 

Binance huolehtii asiakkaidensa turvallisuudesta tarjoamalla laajan valikoiman erilaisia turvallisuutta parantavia ominaisuuksia. Näitä ovat mm. kaksivaiheinen tunnistautuminen monella eri tavalla, anti-phishing -koodi sekä whitelisting. 

Binancen kryptotarjonta on markkinoiden paras, erilaisten lisäpalveluiden ja ominaisuuksien tarjonta on hyvin laaja ja Binance kehittää pörssiään jatkuvasti. Binancen palvelukulut ovat markkinoiden matalimpia, mikä vain lisää sen suosiota. 

Keskusteluforumeilla sekä Facebook -ryhmissä Binancea suositellaan ahkerasti uusille käyttäjille, eli suomalaisten kokemus Binancesta on lähes ainoastaan positiivinen. Negatiiviset kokemukset liittyvät yleensä henkilöllisyyden varmentamiseen, koska se ei onnistu kaikilta yhtä sujuvasti. Toinen negatiivisen palautteen aihe on ajoittain ruuhkautuva asiakaspalvelu. Kryptokoulun tiimillä ei kuitenkaan ollut vastaavia kokemuksia Binancesta. 

Binancen hyvät ja huonot puolet

Binancen hyviä puolia ovat

 • Käyttäjäystävällinen helppokäyttöinen alusta
 • Sopii sekä aloittelijoille että kokeneemmalle sijoittajalle tai treidaajalle
 • Turvallinen alusta
 • Matalat välityspalkkiot
 • Laaja kryptovaluuttavalikoima

Binancen huonoja puolia ovat

 • Asiakaspalvelu ruuhkautuu ajoittain
 • Ei suomenkielistä palvelua sellaista tarvitseville

Binance kulut

Binancen kulut ovat todella kilpailukykyisiä markkinoilla oleviin kilpailijoihin verrattuna. Binancen suuri kaupankäyntivolyymi mahdollistaa välityspalkkioiden pitämistä alhaalla. Binance on edullisin tunnetuista kryptovaluuttapörseistä. 

Binance ei veloita kryptovaluuttojen ostoista mitään. Myynnistä ja muista siirroista Binance veloittaa kiinteän maksun, joka kattaa kryptovaluutan siirtämisestä aiheutuvat transaktiokustannukset. Tämä maksu vaihtelee lohkoketjuverkoston mukaan ja ne voivat vaihdella erilaisten tekijöiden vaikutuksesta.

Binancen treidauskulut ovat suurimmillaan 0,1 %. Jos treidausvolyymi kasvaa, kulut pienenevät. Huom. Binance otti käyttöön kesällä 2022 ilmaisen treidauksen BTC spot treidauspareille: BTC/AUD, BTC/BIDR, BTC/BRL, BTC/BUSD, BTC/EUR, BTC/GBP, BTC/RUB, BTC/TRY, BTC/TUSD, BTC/UAH, BTC/USD, BTC/USDP ja BTC/USDT.

Luottokorttiostoista Binance veloittaa 2%. SEPA-maksu on siis edullisempi tapa ostaa kryptovaluuttoja, jos Binancen tilille siirtää kerralla yli 50 euroa. SEPA-tilisiirrosta Binance veloittaa 1 euron.

Binance verotus

Miten Binancella tehtyjä sijoituksia, treideja ja myyntejä ilmoitetaan verottajalle? Ja tukeeko Binance veroilmoitusten tekemistä? Nämä kysymykset kiinnostavat Binancen käyttäjiä säännöllisesti. Kerromme tässä mitä verotukseen liittyviä toiminnallisuuksia Binancesta löytyy ja miten saat tulostettua raportteja veroilmoitusta varten. 

Binance ei tarjoa Suomen verottajalle kelpaavaa valmista veroilmoitusta eikä lähetä mitään raportteja Suomen verottajalle mutta Binancessa voi tulostaa raportteja, joiden avulla pystyt laskemaan luovutusvoitot ja -tappiot, jotka pitää ilmoittaa verottajalle. Jos et ole vielä perehtynyt kryptovaluuttojen verotuksen perusteisiin etkä tiedä miten luovutusvoitot lasketaan, löydät kattavan oppaan sekä ohjeet artikkelista Kryptovaluutta ja verotus.

Vaikka Binancesta saakin verotusta varten tarvittavat raportit, suosittelemme kaikkien osto- ja myyntitietojen kirjaamista ylös. Binance tuottaa treidaushistoria -raportteja ainoastaan viimeisen puolen vuoden ajalta. Muita raportteja saa tulostettua paljon pidemmältä ajalta mutta asiat voivat aina muuttua. 

Löydät Binancen raportit seuraavasti:

Transaction history -raportti näyttää kaikki talletukset, ostot, kotiutukset sekä steikkaustapahtumat ja se löytyy kohdasta Wallet ja Transaction history. Raportinhakusivilla klikkaa Generate All Statements, valitse haluttu aikaväli ja klikkaa Generate. Binance alkaa työstämään raporttia ja siihen voi mennä jopa useampi tunti. Sinun ei tarvitse odottaa sen valmistumista vaan pääset valmiisiin raportteihin myöhemmin kohdasta Generate All Statements.

Raportit Order history ja Trade history näyttää tiedot treideistäsi ja ne löytyvät kohdasta Orders ja Spot Order. Jos siis treidaat kryptovaluuttoja Binancella, löydät kaikki tapahtumat näistä kahdesta raportista. Valitse haluttu aikaväli ja klikkaa Export. Binance alkaa työstämään raporttia.

Jos harrastat treidaamista, verotettavia tapahtumia on todennäköisesti niin paljon, ettei niiden manuaalinen seuranta eikä manuaalinen voittojen laskenta raportteja hyödyntäen ole mahdollista. Silloin suosittelemme ottamaan käyttöön erillisen palvelun, joka laskee verottajalle ilmoitettavat tiedot Binancesta saatavien raporttien perusteella. Suomen verotukseen taipuvia ja Binancen tietoa hyödyntäviä palveluita ovat esimerkiksi Koinly ja Cointracking. Näihin voi ladata Binancesta saatavat raportit tai vaihtoehtoisesti käyttää Api -palikkaa, jonka päälle kytkemällä, ohjelma lukee kaikki treidaustiedot suoraan Binancesta. 

Binance kortti

Binance tarjoaa asiakkailleen ilmaisen Visa Debit -kortin, joka toimii Suomessa kaikkialla. Binancen kortti on niin sanottu prepaid kortti, jolla voi käyttää euroja ja kryptovaluuttoja ostosten maksamiseen. Tilisiirrot pörssistä kortille ovat helppoja. 

Kortin käytöstä saa cashback -hyvityksiä, joiden suuruus määräytyy sen mukaan, kuinka paljon BNB tokenia olet omistanut keskimäärin viimeisen 30 päivän aikana. Jos sinulla ei ole yhtään BNB:tä, cashback on 0,1%, jos sinulla on 1 BNB, cashback on 2%. Lue lisää Binancen cashback tasoista.

Muista kuitenkin, että Cashback -hyvitykset ovat Suomen verottajan mukaan veronalaista pääomatuloa saantihetken käyvällä arvolla. Cashback -hyvityksen verotuksessa on kuitenkin yksi poikkeus. Hyvitys on verovapaata silloin, jos sinulla ei tarvitsen olla kyseisen palvelun kryptovaluuttaa tilillä saadaksesi cashback -hyvityksiä. Binance -kortin kohdalla alimman tason cashback on siis verovapaata tuloa. Muussa tapauksessa hyvitykset pitää ilmoittaa verottajalle pääomatulona. 

Jos Binance -kortti kiinnosta, löydät ohjeet miten kortti tilataan ja miten kortille ladataan saldoa tästä Binancen oppaasta.

Usein kysytyt kysymykset

Seuraavat Binancea koskevat haut ovat suosittuja Googlessa. Tässä vastaukset näihin yleisimpiin Binancea koskeviin kysymyksiin.

Onko Binance turvallinen

Binance on turvallinen kryptovaluuttapörssi, joka kuuluu markkinoiden luotetuimpien kryptopörssien joukkoon. Binancen infrastruktuuri sisältää edistyneitä turvatoimia, jotka varmistavat käyttäjien varojen turvallisuuden ja eheyden. Binance on myös luomassa Merkle tree Proof of Reserves rakenteen eli POF:n, joka todistaa yhtiön varannot. Sillä aikaa Binance sitoutuu läpinäkyvyyteen jakamalla avoimesti tietoja kuuma- ja kylmälompakoistaan, joissa yhtiön varat säilytetään.

Onko Binance luotettava

Binance on luotettava kryptovaluuttapörssi ja yleisesti ottaen luotettava säilytyspaikka kryptovaluutoille. Siitä huolimatta pitkäaikaiset sijoitukset kannattaa aina siirtää omaan kryptovaluuttalompakkoon. Kryptopörssit ovat lähtökohtaisesti kauppapaikkoja, ei kryptovaluuttojen säilytyspaikkoja.

Onko Binance hyvä

Binance on todella hyvä ja luotettava kryptovaluuttapörssi. Pörssi tarjoaa monipuolisen mutta helppokäyttöisen alustan sekä aloitteleville että kokeneille sijoittajille ja treidaajille.  

Onko Binance osakesäästötili

Binance ei ole osakesäästötili. Sinulla voi siis olla sekä Binancen asiakkuus, että osakesäästötili pankissa.

Miten Binance toimii

Binance toimii käyttäjän näkökulmasta samalla tavalla kuin sijoitusaluista (esim. Nordnet). Ensimmäisenä on perustettava asiakkuus ja varmennettava henkilöllisyys. Sen jälkeen voit tehdä rahatalletuksia, ostaa ja myydä kryptovaluuttoja sekä treidata. Erona sijoitusalustaan tai osakepörssiin on se, että Binance on auki ympäri vuorokauden.

Miten ostaa Binance

Kryptovaluutan ostaminen Binancessa on helppoa jopa aloittelijalle. Ostamiseen voi käyttää joko Binancen mobiilisovellusta tai verkkosivualustaa. Rekisteröitymisen ja henkilöllisyyden varmentamisen jälkeen ostaminen onnistuu joko suoraan luottokortilla tai niin, että Binancen tilille tehdään ensin eurojen talletus SEPA-siirrolla ja sen jälkeen käytetään näitä euroja kryptovaluuttojen ostamiseen.

Miten myydä Binancessa

Binancessa kryptovaluutan myynti on helppoa. Mene myytävän kryptovaluutan kohdalle omassa Fiat and Spot näkymässä ja klikkaa Sell – painiketta. Syötä myytävän kryptovaluutan kappalemäärä ja valitse tapa, jolla haluat saada myynnistä saatavat eurot. Lue tarkemmat ohjeet tästä artikkelista. 

Binance rahan siirto

Rahan siirtäminen pankkitililtä Binancen tilille tai Binancesta omalle pankkitilille tapahtuu SEPA -siirrolla. Rahojen siirtäminen Binancen ja pankin välillä onnistuu sen jälkeen, kun olet tehnyt KYC:n eli henkilöllisyyden varmentamisen. Lue tarkemmat ohjeet tästä artikkelista.

Miten saada rahat Binancesta

Rahojen siirtäminen Binancesta pankkitilille onnistuu SEPA-siirrolla, joka maksaa 1 euron per siirto. Jos sinun sijoituksesi ovat Binancessa kryptovaluutoissa, ensin sinun on vaihdettava kryptot euroiksi eli myydä kryptot. Katso tarkemmat ohjeet tästä artikkelista.

Kryptokoulu ei tarjoa sijoitusvinkkejä, vaan koulutustarkoituksessa annettavaa tietoa. Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde, tutustuthan huolella riskeihin ennen sijoittamista kryptovaluuttoihin.

© Kryptokoulu.com. Kaikki oikeudet pidätetään