XRP kurssi

Päivitetty

Katso reaaliaikainen XRP kurssi eli euro- ja dollarihinta täältä. Opi ymmärtämään mikä XRP on ja mikä on Ripplen tulevaisuus.


XRP reaaliaikainen kurssi – Dollari ja Euro

Alla näet reaaliaikaisen XRP kurssin, markkina-arvon ja kaupankäyntivolyymin dollareissa ja euroissa.

XRP kurssi USD

XRP kurssi EUR

XRP kurssikehitys – USD

Kurssin tarkasteluaikaväli on vaihdettavissa taulukon oikeasta yläkulmasta. Näkymän oletuksena on yhden kuukauden kurssikehitys.

Mitkä asiat vaikuttaa XRP:n kurssiin

Ennen kuin luet, mitkä asiat vaikuttavat XRP:n arvoon, sinun tulee ymmärtää mikä on XRP:n ja Ripplen ero: 

XRP on kryptovaluutta, jota käytetään Ripple -nimisen lohkoketjupohjaisen maksuverkon siirroissa. Tämän projektin takana on Ripple Labs yhtiö, joka tarjoaa maksuverkkoratkaisuja finanssialan toimijoille, kuten esimerkiksi pankeille.

Kuten muidenkin kryptovaluuttojen kohdalla, XRP:n arvo perustuu kysynnän ja tarjonnan tasapainoon. Koska Ripple on melko ainutlaatuinen projekti, sen maksuverkon kysyntää ei ole haastamassa moni muu projekti. Tämä vaikuttaa positiivisesti XRP:n suosioon, vaikka yhtiö on ollut oikeudenkäynnissä SEC:n kanssa. Tarjontaa säätelee toimintamalli, jossa Ripple vapauttaa hallussaan olevia kolikoita pikkuhiljaa markkinoille. Tästä lisää alempana.

XRP:n teknologia eroaa muista kryptovaluutoista, joten sillä ei oikeastaan ole suoria kilpailijoita. Lähin kilpailija on Stellar (XLM). Vaikka Ripplen verkko on kasvanut nopeammin kuin Stellar, Ripple:a vastaan nostetun haasteen ja useamman vuoden kestäneen oikeudenkäynnin loppuratkaisu saattaa kuitenkin päättää Ripplen voittokulun. Jos oikeudenkäynti ei päädy Ripplen näkökulmasta hyvin, sen maksuverkon suosio romahtaa ja Stellarille tarjoutuu mahdollisuus lunastaa Ripplen asema markkinoilla.

XRP ei ole pelkkä kryptovaluutta eikä Ripple ole monipuolisesti hyödynnettävissä oleva alusta, vaan kyseessä on maksujärjestelmä, jonka suosio ja käytön laajuus tulee ratkaisemaan XRP:n kurssikehityksen ja koko kohtalon. Eli XRP:n arvoon vaikuttaa todella vahvasti Ripplen Network Value, joka on vaakalaudalla oikeudenkäynnin vuoksi. Tästä johtuen XRP on melko riskialtis sijoitus emmekä suosittele tätä kryptovaluuttaa sijoitusmielessä aloittelijalle.

Yhteeenveto XRP:n kurssiin vaikuttavista tekijöistä:

Tarjonta ja kysyntä: XRP:n tarjonta ja markkinoiden kysyntä sille. Erikoinen louhintamekanismi. 

Network Value: Ripplen maksuverkon suosio, johon tulee vaikuttamaan oikeudenkäynnin lopputulema. 

Kryptomarkkinoiden tilanne: XRP kurssi seuraa Bitcoinin ja koko kryptomarkkinan tilannetta.

Kilpailevien hyödykkeiden määrä: Kilpailevat maksuverkostot ja kryptovaluutat, kuten Stellar (XLM).

xrp kurssi

Mikä on XRP

XRP on Ripple Labs -nimisen yhtiön kryptovaluutta. XRP on siis kolikko (coin), jota käytetään Ripplen oman lohkoketjun (XRP Ledger) transaktioissa eli siirroissa. XRP:n siirrot vahvistaa verkosto, joka koostuu pankeista sekä muista finanssialan toimijoista. 

Ripplen kehittämä RippleNet on puolestaan erillinen verkko, joka ei hyödynnä XRP:tä lähes ollenkaan. Ripple rakentaa pankeille erilaisia palveluita, joista suurin osa ei hyödynnä XRP:tä.

Ripplen louhinta eroaa muista kryptovaluutoista. XRP Ledger -lohkoketju käyttää konsensusmekanismia nimeltä XRP Ledger Consensus Protocol. Tässä mekanismissa pankkien omistamat palvelimet vahvistavat tapahtumia. Tätä mekanismia ei käytä mikään muu kryptovaluutta.

XRP:tä on jo olemassa maksimimäärä, joka on 100 miljardia kappaletta; XRP:tä ei siis saada lisää louhimalla, kuten esimerkiksi Bitcoinia. Näistä kaikista kolikoista Ripple Labs pitää kuitenkin hallussaan noin puolet. Kaikki XRP:t eivät siis ole markkinoilla. Ripple Labs vapauttaa hallussaan olevia kolikoita markkinoille tasaiseen tahtiin. Yhtiö myy niitä markkinoille saadakseen rahaa ja tämä myyntipaine pitää XRP:n kurssin matalana. 

XRP oli pitkään tunnettu nimellä Ripple. Osta Ripple -sanayhdistelmään törmääkin edelleen turhan usein, mikä saattaa hämmentää aloittelijaa. Muista, että Ripple on yhtiö ja XRP on kryprovaluutta, jota voi ostaa.

Ripplen tulevaisuus

XRP on noussut aloittelevien sijoittajien suosioon viime vuosina johtuen sen matalasta yksikköhinnasta, mikä puolestaan johtuu valtavasta kolikoiden kokonaismäärästä. Mutta mitkä ovat tämän kryptovaluutan tulevaisuuden näkymät?

Oikeudenkäynti

Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissio (SEC) nosti vuonna 2020 oikeuskanteen Ripple Labsia, sen toimitusjohtajaa Christian Larsenia ja entistä toimitusjohtajaa Bradley Garlinghousea vastaan. Kanne liittyy USA:ssa pitkään esillä olleeseen kysymykseen ovatko tietyt kryptovaluutat digitaalisia hyödykkeitä, jotka ovat verrattavissa arvopapereihin vai ei. 

SEC:n mielestä XRP on arvopaperi ja kanne väittää Ripple keränneen varoja myymällä digitaalista hyödykettä rekisteröimättömän arvopapereiden liikkeellelaskun kautta. Ripplen mukaan oikea kysymys pitäisi olla oliko XRP:n liikkeellelasku sijoitussopimus vai ei ja Ripplen mielestä XRP ei täytä sijoitussopimuksen tunnusmerkkejä. 

Tämä kiista on niin oleellinen siitä syystä, että arvopapereiden (eng. security) treidaukseen vaaditaan lisenssit USA:ssa. Näitä ei kuitenkaan kryptovaluuttapörsseillä ole, koska kryptovaluuttoja ei ole määritelty USA:ssa arvopapereiksi. Jos Ripple häviää tämän oikeudenkäynnin, Yhdysvaltain kryptovaluuttapörssit joutuvat poistamaan XRP:n listoiltaan. Tällä olisi tuhoisat vaikutuksen XRP:n kurssiin. 

XRP:n tulevaisuus näyttää siis todella epävarmalta, joten XRP on tällä hetkellä korkean riskin sijoituskohde. 

XRP:n hyvät ja huonot puolet

XRP:n tulevaisuuteen vaikuttavat sekä itse kryptovaluutan ominaisuudet ja ainutlaatuisuus, että ulkopuoliset tekijät, kuten oikeudenkäynti ja sen lopputulema. Tässä lueteltuna tärkeimmät tekijät, jotka vaikuttavat XRP:n tulevaisuuteen.

Hyvät puolet:

XRP:n ainutlaatuisuus

XRP mahdollistaa nopeat ja edulliset tapahtumat

Yksityishenkilöt ja yritykset voivat käyttää XRP:tä turvallisten maksujen suorittamiseen

Rahoituslaitokset ympäri maailmaa käyttävät XRP:tä rajat ylittävien maksujen suorittamiseen

Ripple työskentelee CBDC:n parissa useiden maiden kanssa

Huonot puolet eli riskit:

SEC-oikeudenkäynnin lopputulos on edelleen epävarma. Jos XRP todetaan olevan arvopaperi, se poistuu sekä USA:n että monen muun maan kryptopörssien tarjonnasta

XRP ei ole saatavilla kaupankäyntiin useissa suurissa kryptopörsseissä, mikä rajoittaa pääsyä ja likviditeettiä

Monet Ripplen kumppaneista käyttävät sen lohkoketjupalveluita ilman XRP:tä

XRP-omistus on keskittynyt Ripplen johdolle


Tästä pääset tarkastelemaan kaikkien kryptovaluuttojen reaaliaikaiset kurssit.

Kryptokoulu ei tarjoa sijoitusvinkkejä, vaan koulutustarkoituksessa annettavaa tietoa. Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde, tutustuthan huolella riskeihin ennen sijoittamista kryptovaluuttoihin.

© Kryptokoulu.com. Kaikki oikeudet pidätetään