Monero kurssi

Päivitetty

Mikä on Moneron (XMR) arvo juurit nyt? Tsekkaa reaaliaikainen Monero kurssi euroissa ja dollareissa täältä. Opi myös ymmärtämään mikä Monero on ja mikä on sen tarkoitus.


Monero reaaliaikainen kurssi – USD ja EUR

Alla näet reaaliaikaisen XMR kurssin, markkina-arvon ja kaupankäyntivolyymin dollareissa ja euroissa.

Monero kurssikehitys – USD

Mikä vaikuttaa Moneron kurssiin

Kuten kaikkien muidenkin kryptovaluuttojen, Moneron arvo perustuu kysyntään ja tarjontaan. Moneron kysyntään vaikuttaa sen erikoinen toimintaperiaate sekä lohkoketjun suosio. Mitä enemmän Moneroa otetaan käyttöön, sitä enemmän arvoa sillä on.

Moneron toimintaperiaate eli yksityisyyden suojaaminen tekee siitä todella erilaisen muihin kryptovaluuttoihin verrattuna. Tästä syystä Monero on menestynyt melko hyvin olemassaolonsa aikana. Monero voi olla hyvä sijoituskohde, jos yksityisyyden ja tietoturvan kysyntä kasvaa tulevaisuudessa ja nostaa XMR:n hintaa. Toisaalta, jos Moneroa käytetään liian ahkerasti rikolliseen toimintaan, sen käyttöä voidaan alkaa rajoittamaan. Tämä laskisi käyttäjien määrää ja sen mukana Moneron arvoa.

Myös kilpailu vaikuttaa Moneron kurssiin. Moneron kovin kilpailija on Zcash, jonka teknologia eroaa kuitenkin Monerosta. Zcashin privaattisuus on valinnaista eli sitä voi käyttää Bitcoinin tavoin anonyymisesti, mutta halutessaan voi käyttää privaattisuusominaisuuksia.

Yhteenveto Moneron kurssiin vaikuttavista tekijöistä:

Tarjonta ja kysyntä: Moneron tarjonta ja kysyntä sille

Kryptomarkkinoiden tilanne: Monero seuraa muiden kryptojen tavoin Bitcoinin ja koko kryptomarkkinan tilannetta.

Käyttötarkoitus: Privaattisuus

Kilpailevien hyödykkeiden määrä: Kilpailevat kryptovaluutat (mm. Zcash)

Monero_logo

Mikä on Monero?

Monero (XMR) on kryptomarkkinoiden tunnetuin privaattivaluutta. Privaattivaluutta tarkoittaa valuutta, joka takaa transaktioiden täyden yksityisyyden. Siinä missä esim. Bitcoinin lohkoketju on julkinen tilikirja, jota kuka tahansa voi selata, Monerossa kaikki tieto traksaktioista on aina piilotettu. Käytännössä, jos joku tietää sinun julkisen Bitcoin -osoitteen, hän voi selata sen tapahtumia Blockchain explorerissa. Moneron lohkoketjussa tämä ei ole mahdollista ilman erillistä View -avainta.

Monero käyttää Bitcoinin tavoin Proof of Work konsensusalgiritmia. Erona Bitcoiniin on kuitenkin se, että sen perustajatiimi ei ole täysin tuntematon. Moneron perusti vuonna 2017 seitsemän henkilöä, joista yksi oli tunnetusti Riccardo Spagni. Muut jäsenet halusivat pysyä anonyymeinä. Spagni astui kuitenkin syrjään jo vuonna 2019 eikä ole viimeisimpien tietojen mukaan enää mukana projektissa.  

Vaikka Monero on saanut maineen huijareiden ja rikollisten unelmavaluuttana, sillä on monia laillisia käyttökohteita. Et varmaan haluaisi, että ex-vaimosi stalkkaisi sinun rahankäyttöä tai lompakon saldoa? Ei halua kovin moni muukaan. Eihän nykyisinkään yksityishenkilön pankkitilin saldo tai tilin tapahtumat ole julkista tietoa. Yksityishenkilöiden lisäksi yhtiöt on toinen suuri sektori, joka välittää yksityisyydestään. Yhtiöt eivät halua varojensa käytön näkyvän esim. kilpailijoilleen. Privaattikryptovaluutta suojaa nämä henkilökohtaiset tai salassapidettävät asiat ulkopuolisten katseilta. 

Moneron toiminta eroaa muista kryptovaluutoista niin, että yksityisen ja julkisen avaimen lisäksi käytössä on niin sanottu  view -avain, jonka avulla osoitteen transaktiot pääsee näkemään. View avain on perusoletuksena tiedossa vain osoitteen haltijalla, mutta se voidaan kuitenkin antaa tarvittaessa kolmannelle osapuolelle. 

Veiw avain suojaa myös kryptoja vastaanottavan osoitteen yksityisyyttä. Vastaanottava osoite muutetaan tämän avaimen ja tiivistealgoritmin avulla ns. tunnistamattomaksi. Tämän uuden “salatun” osoitteen nimi on Stealth address. Monero suojaa myös transaktion lähettäjän Moneron Ring signature -teknologian avulla. Tässä lähettäjän osoite suojaataan sotkemalla lähettäjän osoitteeseen muita satunnaisia osoitteita. Näin lähettäjän osoitetta ei voi tunnistaa. 

Usein kysytyt kysymykset

Onko Monero rikollisia ja huijareita varten?

Monero ei ole luotu rikollisuutta varten. Monero luotiin suojaamaan tietoturvaa ja yksityisyyttä. Pankilla ei ole oikeutta julkaista kenenkään tilitietoja, -tapahtumia tai saldoja, miksi kryptovaluuttojen käytön pitää olla kaikille julkista tietoa? Myöskään yhtiöt eivät välttämättä halua kryptovarojen käytön näkyvät kilpailijoilleen.

Onko Monero turvallinen?

Kyllä, Monero on turvallinen kryptovaluutta. Kyseessä on privaattivaluutta, joka suojaa käyttäjänsä yksityisyyden salaamalla kaikki transaktioiden tiedot. Muista kuitenkin, että jokaiseen kryptovaluuttaan liittyy erityyppisiä riskejä, joten tutustu huolellisesti kunkin valuutan toimintaperiaatteisiin ja riskeihin.

Onko Monero laillinen?

Monero on laillinen kryptovaluutta. Privaattikryptot rikkovat rahanpesua valvovan FATF:n säädöksiä, mutta se ei tee niistä laittomia. Se voi kuitenkin johtaa siihen, että kryptovaluuttapörssit joutuvat poistamaan Moneron kryptovalikoimistaan.

Missä säilytän Monerot?

Monerot kannattaa siirtää oman lompakon suojaan. Sellaisia lompakoita ovat esim. Ledger, Trezor, Exodus tai Guarda.


Tästä pääset tarkastelemaan kaikkien kryptovaluuttojen reaaliaikaiset kurssit.

Kryptokoulu ei tarjoa sijoitusvinkkejä, vaan koulutustarkoituksessa annettavaa tietoa. Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde, tutustuthan huolella riskeihin ennen sijoittamista kryptovaluuttoihin.

© Kryptokoulu.com. Kaikki oikeudet pidätetään