Kryptovaluutta kurssit

Päivitetty

Top 100 kryptovaluutat ja näiden kurssit reaaliajassa.


Alla näet Top 100 reaaliaikaiset kryptovaluutta kurssit Marcet Capin eli markkina-arvon mukaan dollareissa. Voit sortata listan sarakeotsikoiden mukaan klikkaamalla niitä. Ota huomioon, että kryptovaluutta kurssit ja market cap vaihtelevat jonkin verran kryptovaluuttapörsseittäin ja hintaseurantasivustoittain.

Jos haluat tietää mitkä tekijät vaikuttavat kryptovaluutta kursseihin, tutustu kohtaan Mikä vaikuttaa kryptovaluuttojen hintaan?

Jos haluat tutustua Bitcoinin kurssiin ja tietää mitkä tekijät vaikuttavat siihen, mene sivulle Bitcoin kurssi.

Jos haluat tutustua Ethereumin kurssiin ja tietää mitkä tekijät vaikuttavat siihen, mene sivulle Ethereum kurssi.

Top100
#CoinPriceMarketcapVolume (24h)SupplyChangeLast 24h

Mikä vaikuttaa kryptovaluuttojen hintaan?

Jotta ymmärtäisit kryptovaluuttojen kurssien käyttäytymisen, sinun pitää tietää mitkä tekijät vaikuttavat kryptovaluuttojen hintakehitykseen. Näitä on paljon ja opit tuntemaan ne paremmin ajan kanssa, mutta tässä on muutama tärkein tekijä, joka vaikuttaa kryptovaluuttojen kurssiin joko sellaisenaan tai yhteisvaikutuksena toisten kanssa.

Kryptovaluutta kurssit kertovat mikä on minkäkin kryptovaluutan arvo eli hinta juuri nyt. Kryptovaluttojen hintojen ennustettavuus on todella vaikeaa, koska kryptovaluuttakursseihin vaikuttavat monet tekijät, teknologia on uusi ja säännöstely puuttuu. 

Kryptovaluutan hinta riippuu paljon kyseisen valuutan käyttämän alustan ja lohkoketjun arvosta. Alustan tai lohkoketjun arvo riippuu puolestaan monesta muusta tekijästä. Yksi suuresti vaikuttava tekijä on näiden suosio. Mitä enemmän alustalla tai lohkoketjulla on käyttäjiä, sitä arvokkaampi se on. Eli kysyntä ja tarjonta vaikuttaa kryptovaluutan suosioon ja sitä kautta sen arvoon eli hintaan.

Kryptovaluutan kysyntään vaikuttavat myös sellaiset asiat kuin uutiset, sosiaalinen media, hypen määrä, trendit, käytettävyys ja tulevaisuuden näkymät. Huom. uutisilla voidaan manipuloida kryptovaluuttojen arvoja, joten ole tarkkana uutisten julkaisijoiden motiivien kanssa.

Tarjonta-aspektiin vaikuttavat tekijät ovat kryptovaluutan kierrossa oleva kappalemäärä ja sen maksimi- eli enimmäismäärä. Yleensä kryptovaluuttoja on olemassa vain rajoitettu, ennalta määritelty määrä. Esimerkiksi Bitcoin on sellainen kryptovaluutta.

Myös saatavuus kryptovaluuttapörsseissä vaikuttaa kryptovaluuta kurssiin. Kryptovaluuttojen hinnat yleensä kasvavat huomattavan paljon kun ne listataan isoilla kryptopörsseillä. Eli aina kun uusi kryptovaluutta listataan jossakin kryptopörssissä, sen hinta yleensä pomppaa ylös. Se, onko arvon nousu pysyvää, on eri asia. Tähän vaikuttavat taas monet muut tekijät.

Yksi tärkeimmistä kryptovaluutta kursseihin vaikuttavista tekijöistä on valtioiden säännöstelytoimet. Tietyt hallitukset eivät arvosta kryptovaluuttojen hajautettua luonnetta ja pitävät tätä uutta teknologiaa uhkana. Kryptovaluuttojen käyttöä on kuitenkin vaikeaa rajoittaa tai kieltää, mutta muita keinoja löytyy. Esimerkiksi kryptovaluuttojen luovutusvoitolle asetetut korkeat verot on yksi keinoista. 

Vastapainona joidenkin valtioiden kriittiselle suhtautumiselle kryptovaluuttoihin, löytyy valtioita, jotka pitävät kryptovaluuttoja mahdollisuutena. Esimerkiksi El-Salvador on julistanut Bitcoinin maan viralliseksi valuutaksi USAn dollarin rinnalle. Myös monet muut maailman valtiot suhtautuvat myönteisesti Bitcoiniin ja muihin kryptovaluuttoihin.

Suurilla sijoittajilla (Valailla) on mahdollisuus vaikuttaa kryptovaluutan kurssiin myymällä tai ostamassa suuria eriä ko. valuuttaa. Mitä pienempi markkina-arvoltaan kryptovaluutta on, sitä herkemmin se reagoi valaiden kaupankäyntikäyttäytymiseen. 

Loppusanat

Vaikka näiden tekijöiden tiedetään vaikuttavan kryptovaluuttojen hintoihin, kurssin kehityksen ennustaminen on silti lähes mahdotonta, koska ala on edelleen todella uutta ja on vasta asettumassa uomiinsa. Tapahtuma, joka aiheutti suuren kurssin nousun tai laskun kaksi vuotta sitten, ei välttämättä tänä päivään vaikuta kryptovaluuttojen kursseihin ollenkaan. Aika ja sen myötä  olosuhteet muuttuvat, eikä näiden vaikutusta kryptovaluuttakursseihin vaikuttaviin tekijöihin pystytä kunnolla ennustamaan. Eli loppujen lopuksi kryptovaluuttakurssien ennustaminen perustuu pitkälti spekulaatioihin, minkä vuoksi kryptovaluuttoja pidetään edelleen korkean riskin sijoituskohteena.


Huom! Kryptokoulu ei tarjoa sijoitusvinkkejä, vaan koulutustarkoituksessa annettavaa tietoa. Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde, tutustuthan huolella riskeihin ennen sijoittamista kryptovaluuttoihin.

Kryptokoulu ei tarjoa sijoitusvinkkejä, vaan koulutustarkoituksessa annettavaa tietoa. Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde, tutustuthan huolella riskeihin ennen sijoittamista kryptovaluuttoihin.

© Kryptokoulu.com. Kaikki oikeudet pidätetään